Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Μαθαίνω - Κατασκευάζω - Συνεργάζομαι - Επικοινωνώ

Την Τρίτη 22/6/2010 το απόγευμα ολοκληρώθηκε αισίως η εξέταση της διδακτορικής διατριβής μου με τίτλο

Ανάπτυξη Μαθησιακών Περιβαλλόντων με Αξιοποίηση της Γλώσσας Προγραμματισμού Logo στη Διδακτική Πράξη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ολοκληρώνοντας την προσπάθειά μου αυτή, θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που γνώρισα τον άνθρωπο, τη δασκάλα και την επιστήμονα κυρία Μαρία Γρηγοριάδου. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω από καρδιάς γιατί με παρακίνησε να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια και στην πορεία αυτή με στήριξε πολύπλευρα και με ιδιαίτερη ευαισθησία στον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας, μητέρας, εκπαιδευτικού και υποψήφιας διδάκτορα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, η θετική της στάση, η ενθάρρυνση, οι συμβουλές και η καθοδήγησή της τόσο σε επιστημονικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο ήταν πολύτιμες για την ολοκλήρωση της παρούσας διατριβής.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο τα μέλη της τριμελούς όσο και της επταμελούς επιτροπής που με τίμησαν με τη συμμετοχή και συμβολή τους, με υποστήριξαν και έδειξαν ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη στην προσπάθειά μου αυτή. Ιδιαιτέρως τους/τις ευχαριστώ γιατί σεβάστηκαν την προσέγγισή μου και μέσα σ’ ένα πνεύμα ελευθερίας της πανεπιστημιακής έρευνας συνέβαλαν εποικοδομητικά στην ευδοκίμηση αυτής της προσπάθειας.

Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την κυρία Μαρία Σαμαράκου για τη συμμετοχή της στην τριμελή και επταμελή επιτροπή, την υποστήριξη και τις σημαντικές παρατηρήσεις και υποδείξεις της, καθοριστικές για την ποιοτική αναβάθμιση της παρουσίασης της διατριβής.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κυρία Αγγελική Δημητρακοπούλου και τον κύριο Βασίλειο Κόμη για τη συμμετοχή τους στην επταμελή επιτροπή, την υποστήριξη και τις πολύτιμες επισημάνσεις τους, καθώς και για το πολυδιάστατο έργο τους στο χώρο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας που αποτέλεσε για μένα σημαντικό υλικό αναφοράς και πηγή έμπνευσης.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλω στον κύριο Χρόνη Κυνηγό, Καθηγητή του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Υπήρξε ο μυητής μου στη Logo, στο μάθημα της Διερεύνησης, στο διερευνητικό λογισμικό, στο χώρο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας γενικότερα. Το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, το οποίο διευθύνει, αποτέλεσε την αφετηρία της ερευνητικής μου πορείας στο πεδίο αυτό και με την ευκαιρία, ευχαριστώ θερμά και τους τότε συνεργάτες-συνοδοιπόρους-ερευνητές για την εποικοδομητική συνεργασία. Η συνεργασία μας συνεχίστηκε στο Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Υπολογιστών (Ε.Α.Ι.Τ.Υ. - τότε επονομαζόμενο Ι.Τ.Υ.), το οποίο αποτέλεσε επίσης, ένα γόνιμο χώρο έρευνας, εργασίας, ανταλλαγής και ζύμωσης ιδεών, προβληματισμού και συχνών αντιπαραθέσεων στην πορεία εισαγωγής και αξιοποίησης της ψηφιακής και επικοινωνιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Με την ευκαιρία, ευχαριστώ τους τότε συνεργάτες μου στο Ι.Τ.Υ. για τη συνεργασία και ιδιαιτέρως το Γιώργο Μπιρμπίλη για τη φιλία, την υποστήριξη και την ευαισθησία που μου πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει.

Θα ήθελα ακόμα, να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους συνεργάτες-συνοδοιπόρους-ερευνητές στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής & Γλωσσικής Τεχνολογίας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για την εποικοδομητική μας συνεργασία και τη συμβολή τους στην ερευνητική μου προσπάθεια και ιδιαιτέρως τις Στασινή Φράγκου, Ρίτσα Γόγουλου και Λίλα Γουλή για την υποστήριξη που μου παρείχαν σε δύσκολες στιγμές.

Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους/τις μαθητές/τριές μου της Σχολής Χιλλ και των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων Ψυχικού και Εκάλης, τους/τις προπτυχιακούς/ές και μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και τους/ις συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις μελέτες που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της παρούσας διατριβής. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη για όσα μοιραστήκαμε, τα πολύπλευρα μαθήματα και την πολύτιμη εμπειρία που αφείδωλα μου πρόσφεραν.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλω στους συναδέλφους- συνοδοιπόρους-συνεργάτες στη Σχολή Χιλλ, το πρώτο μου σχολείο, και ιδιαιτέρως στους/ις Μπέσσυ Αλιβιζάτου, Τίνα Νάντσου, Πέτρο Αθανασίου, Ειρήνη Παναγιωτοπούλου και Μίννη Καρρά για την πολύτιμη συνεργασία, συναισθηματική και ηθική υποστήριξη.

Ιδιαίτερη μνεία ακόμα, οφείλω στους συναδέλφους-συνοδοιπόρους-συνεργάτες των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων Ψυχικού και Εκάλης και ιδιαιτέρως στους/ις Άννα Τζώρτζη, Άντα Ξηρίδου, Ξένια Σιούτη, Εμμανουέλα Φραγκουλοπούλου, Αντρέα Χατζηορφανό, Διονύση Μακρυπόδη, Παντελή Χρήστου και Αντώνη Μαρκόπουλο για τη γόνιμη συνεργασία, συναισθηματική και ηθική στήριξη.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους/ις καλούς/ές μου φίλους/ες για την υποστήριξη, την κατανόηση και την ψυχολογική στήριξη ιδίως σε κρίσιμες φάσεις σε όλη τη διάρκεια αυτής μου της πορείας και ιδιαιτέρως τους/ις Λαμπρίνα Γιώτη, Σπύρο Παπαδάκη, Τέτα Γρηγοριάδου. Επιπροσθέτως, ευχαριστώ θερμά τους/ις Λαμπρίνα Γιώτη, Σπύρο Παπαδάκη και Στασινή Φράγκου για την κριτική ανάγνωση της παρούσας διατριβής και τις πολύτιμες επισημάνσεις τους.

Ακόμα, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γονείς μου, Βασίλη και Ευαγγελία, τον αδελφό μου Δημήτρη και την οικογένειά του, τους «θετούς» μου γονείς Μανώλη και Τζώρτζια, και ιδιαιτέρως το γιό μου Βασίλη και το σύζυγό μου Ζαχαρία για τα απαραίτητα εφόδια, την αγάπη, τη συμπαράσταση, την υπομονή και την ουσιαστική στήριξή τους στην πορεία της ζωής μου συνολικά και ιδίως στην πορεία ολοκλήρωσης της παρούσας διατριβής

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω εσένα, άγνωστε αναγνώστη, που έδειξες ενδιαφέρον για τη δουλειά μου. Εύχομαι να ανοίξει νέα παράθυρα στη γνώση και στη ζωή και να σε βοηθήσει να εμπνευστείς νέες δυνατότητες και προοπτικές, να παίζεις, να μαθαίνεις, να διερευνάς.

Οι παραπάνω ευχαριστίες μεταφέρονται εδώ αυτούσιες από το κείμενο της διατριβής μου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το αρχείο της διατριβής από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

20100625_phd_glezou123.zip.

Νιώθω μεγάλη χαρά και ανακούφιση που η προσπάθεια αυτή είχε αίσιο τέλος και με την ευκαιρία αυτή θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στα μέλη του δικτύου για τη συμμετοχή, την υποστήριξη και το ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Με βαθιά εκτίμηση,

Κατερίνα Γλέζου

Προβολές: 878

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Σχόλιο από τον/την Νίκος Δαπόντες στις 9 Σεπτέμβριος 2010 στις 0:03
Κατερινάκι, ένας κοινός γνωστός μας όταν με συνεχάρη πριν 8 χρόνια για το διδακτορικό μου, είπε ξερά: Νίκο, το θέμα είναι από δω και πέρα τι μπορείς να κάνεις! Τα συγχαρητήρια μου, έστω και αργοπορημένα λόγω καλοκαιριού.
Σχόλιο από τον/την Παπαμιχαλοπούλου Ρούλα στις 29 Αύγουστος 2010 στις 19:20
Κατερίνα, θερμά συγχαρητήρια για την διδακτορική διατριβή σου. Έμαθα τα νέα από την αδελφή μου και χάρηκα πάρα πολύ.Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία στην επαγγελματική σου καρριέρα και καλή υγεία σε όλη την οικογένειά σου!!!
Κατέβασα την εργασία σου και θα τη μελετήσω.
Σου εύχομαι καλή σχολική χρονιά!
Σχόλιο από τον/την Ξενάκη Ίριδα στις 23 Αύγουστος 2010 στις 13:51
Συγχαρητήρια και από μένα κα.Κατερίνα! Η εξαιρετική σας δουλειά είναι μάθημα και παράδειγμα για ολους εμάς! Εύχομαι κάθε επιτυχία!
Σχόλιο από τον/την ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ στις 20 Αύγουστος 2010 στις 14:11
Αγαπητή Κατερίνα, δέξου τα θερμά μου σγχαρητήρια για την επιτυχή ολοκλήρωση της διδακτορικής διατριβής σου πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Και εις ανώτερα...

Προς το παρόν βέβαια, καλή ξεκούραση!
Σχόλιο από τον/την Κατερίνα Γλέζου στις 20 Αύγουστος 2010 στις 10:00
Σας ευχαριστώ θερμά. Να'στε πάντα καλά! ό,τι ποθείτε! Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!
Σχόλιο από τον/την Stergios Nastopoulos στις 19 Αύγουστος 2010 στις 13:33
Με καθυστέρηση πληροφορήθηκα την λαμπρή σας επιτυχία. Συγχαρητήρια για την λαμπρή εργασία! Και σ' ανώτερα! Ελπίζω με την ταπεινή μου προσπάθεια να συνεισέφερα, έστω και λίγο, στην επιτυχία αυτή. Η LOGO είναι παλιά μου "αγάπη", από τον καιρό που την δίδασκα στα Εργαστήρια του καθ. κ. Μικρόπουλου στο ΠΤΔΕ Ιωαννίνων, πριν από 15 χρόνια και ακόμα παλιότερα, εμπνεόμενος και παρακινούμενος από τα βιβλία και τις προσπάθειες του κ. Νίκου Δαπόντε, του κ. Τάσου Ανθουλιά, αλλά και των εδώ στα Γιάννενα φίλων κ.κ. Τάσο Μικρόπουλο και Τάσο Λαδιά. Και πάλι, συγχαρητήρια!
Σχόλιο από τον/την Βαγγέλης Κ στις 30 Ιούλιος 2010 στις 21:20
Συγχαρητήρια, Δρ
Σχόλιο από τον/την Κατερίνα Γλέζου στις 7 Ιούλιος 2010 στις 23:53
Σ' ευχαριστώ πολύ, Βούλα. Και στα δικά σου! Ό,τι ποθείς!
Σχόλιο από τον/την Βούλα Καρυπίδου στις 6 Ιούλιος 2010 στις 11:44
Συγχαρητήρια Κατερίνα, super εργασία!!
Σχόλιο από τον/την Κατερίνα Γλέζου στις 6 Ιούλιος 2010 στις 5:20
Σ'ευχαριστώ πολύ, Νίκο. Να'σαι καλά. Και στα δικά σου! Ό,τι ποθείς!

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Είστε νέο μέλος στο δίκτυο;

Σας προτείνουμε να προχωρήσετε στα παρακάτω:

1. Συμπλήρωση του προφίλ σας. Παρακαλούμε κάθε μέλος να προσθέσει φωτογραφία στο προφίλ του/της ή στο "Η σελίδα μου", αλλά και να συμπληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία σε αυτά, για να γνωριστούμε καλύτερα.

2. Προσθήκη φωτογραφιών.

3. Προσθήκη βίντεο.

4. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες ομάδα/ες του ενδιαφέροντός σας.

5. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες συζήτηση/εις του ενδιαφέροντός σας.

6. Συμμετοχή στη συζήτηση Γνωριμία μελών δικτύου για να γνωριστούμε καλύτερα.

7. Προσθήκη συζήτησης/σεων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Παρακαλούμε, η εκκίνηση νέων εξειδικευμένων συζητήσεων, να μην γίνεται στο φόρουμ των γενικών συζητήσεων, αλλά στο φόρουμ της αντίστοιχης ομάδας. Πχ για ένα θέμα σχετικό με Η Logo στο Δημοτικό, η συζήτηση θα πρέπει να εκκινηθεί στο φόρουμ της ομάδας αυτής. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη ομάδα και νομίζετε ότι πρέπει να δημιουργηθεί, προχωρήστε στη δημιουργία της!

8. Προσθήκη καταχώρισης/εων ιστολογίου.

9. Προσθήκη ομάδας/ων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Για επισημάνσεις, απορίες, ερωτήσεις, πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κατερίνα Γλέζου.

© 2019   Created by Κατερίνα Γλέζου.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης