Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Μαθαίνω - Κατασκευάζω - Συνεργάζομαι - Επικοινωνώ

Προκειμένου να γνωριστούμε μεταξύ μας και να αναπτύξουμε την αίσθηση της ομάδας/κοινότητας προτείνω να συμμετέχετε στη συζήτηση αυτή και να δώσετε κάποια βασικά προσωπικά στοιχεία (όπως ποιος/ποια είστε, ιδιότητα, θέση, ενδιαφέροντα, λόγος συμμετοχής στο δίκτυο αυτό) σε μια σύντομη παράγραφο ή έστω μια πρόταση.

Προβολές: 815

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Ονομάζομαι Κατερίνα Γλέζου. Είμαι Φυσικός, MSc, MEd, υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάζομαι ως Καθηγήτρια Πληροφορικής στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού-Εκάλης. Τα δύο τελευταία χρόνια έχω πάρει εκπαιδευτική άδεια για εκπόνηση διατριβής με θέμα “Σχεδίαση, ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με αξιοποίηση Logo-like περιβαλλόντων”.
Αγάπησα τη Logo (ως γλώσσα προγραμματισμού αλλά κυρίως ως φιλοσοφία εκπαίδευσης) και το διερευνητικό λογισμικό γενικότερα όταν είδα δουλειές μαθητών Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Έχω πειραματιστεί κατά καιρούς με διάφορα Logo-like (όπως Χελωνόκοσμος-Αβάκιο, MicroWorlds Pro, Scratch) και άλλα διερευνητικού τύπου (όπως Modellus, IP) περιβάλλοντα. Παραμένω ερωτευμένη με τη Logo και συνεχίζω να πειραματίζομαι...
Ονομάζομα Πασχάλης Τσιτσόπουλος και είμαι φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε εκπαιδευτική κοινότητα και η εμπειρία είναι ενδιαφέρουσα και συναρπαστική.Τα ενδιαφέροντά μου είναι κυρίως προγραμματιστικής φύσεως χωρίς όμως βέβαια να απορρίπτω τον εμπλουτισμό ή καλύτερα την συμπλήρωση αυτών με νέα και μάλιστα όταν αυτά σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς η κατανόηση της αλλα και η κατανόηση των μηχανισμών λειτουργίας της είναι καθοριστικής σημασίας για τον οποιονδήποτε που επιθυμεί να λάβει μέρος σε αυτή σαν εκπαιδευτικός και όχι μόνο.
Καλησπερα! Ονομαζομαι Πατρου Μαρια και ειμαι φοιτητρια στο τμημα Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων του ΕΚΠΑ. Δεν ειχα ποτε καποια επαφη στο παρελθον με περιβαλλον logo και θα πρεπει να αναφερω πως θεωρω πολυ ενδιαφερουσα επικοδομητικη αλλα και διασκεδαστικη την εμπειρια μου μεσω της συμμετοχης μου σ'αυτη την εκπαιδευτικη κοινοτητα. Ωστοσο με ενδιαφερει η κατασκευη και η παρουσιαση ιστοχωρων, και ιδιαιτερα οταν δινεται ευκαιρια για τα παραπανω μεσω μιας εκπαιδευτικης κοινοτητας οπου πραγματοποιουνται ανταλλαγες αποψεων και εμπεριων.
Χαίρετε. Ονομάζομαι Φιλίππου Ιάσων και είμαι προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Τα ενδιαφέροντά μου εστιάζονται στον προγραμματισμό σε γλώσσες υψηλού επιπέδου, το web development, καθώς και στη μελέτη και ανάπτυξη χρηστικών διεπαφών μεταξύ ανθρώπου και υπολογιστή. Συμμετέχω στο εν λόγω δίκτυο στα πλαίσια της πρώτης εργασίας του μαθήματος "Διδακτική της Πληροφορικής" και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε εκπαιδευτική κοινότητα.
Γεια σας. Ονομάζομαι Χαρίκλεια Παπαδημητρίου και είμαι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Αυτή είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε εκπαιδευτικό κοινωνικό δίκτυο και έγινε στα πλαίσια της 1ης δραστηριότητας του μαθήματος «Διδακτική της Πληροφορικής». Η πρώτη επαφή μου με την Logo και το περιβάλλον Microworlds Pro έγινε στα πλαίσια μιας παρουσίασης/δραστηριότητας τάξης στο μάθημα «Πληροφορική και Εκπαίδευση» το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος και μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Τα ενδιαφεροντά μου προσανατολίζονται στα υπολογιστικά συστήματα και τις εφαρμογές τους ( προγραμματισμός (C, C++, Prolog, MATLAB), μελέτη και δημιουργία εύχρηστων διεπαφών χρήστη-υπολογιστή, προστασία και ασφάλεια συστημάτων κλπ ). Ενδιαφέρομαι επίσης για τη δημιουργία ιστοσελίδων και τη συμμετοχή της πληροφορικής στη διδακτική διαδικασία.
Γειά σας και από μένα!Ονομάζομαι Κλεάνθη Γεωργαλά και είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ.Ασχολούμε κυρίως με γλώσσες αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού όπως c++ και Java, αλλά τον τελευταίο καιρό με έχει κερδίσει σε μεγάλο βαθμό η φιλοσοφία του Λογικού Προγραμματισμού σε συνδυασμό με την Τεχνητή Νοημοσύνη.Ασχολούμε ερασιτεχνικά με τo web και με το graphic design.
Καλημέρα!! Ονομάζομαι Δημόπουλος Δημήτριος και είμαι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιων του ΕΚΠΑ. Συμμετέχω για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό κοινωνικό δίκτυο στα πλαίσια της 1ης δραστηριότητας του μαθήματος "Διδακτική της Πληροφορικής". Η πρώτη επαφή μου με το περιβάλλον της Logo ήταν στην παρουσίασή της στην τάξη και θα τη χαρακτήριζα αρκετά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη. Τα ενδιαφέροντά μου βρίσκονται στους τομείς τηλεπικοινωνιών και δικτύων καθώς και στην επεξεργασία σήματος με χρήση της πλατφόρμας matlab. Ασχολούμαι επίσης ερασιτεχνικά με web design.
Καλησπέρα ονομάζομαι Γιαννισάκης Εμμανουήλ και είμαι φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ένα εκπαιδευτικό κοινωνικό δίκτυο και η συμμετοχή μου γίνετε στα πλαίσια της 1ης δραστηριότητας του μαθήματος "Διδακτική της Πληροφορικής". Ασχολούμαι κυρίως με γλώσσες προγραμματισμού υψηλού επιπέδου και με ενδιαφέρουν οι τομείς της επικοινωνίας ανθρώπου μηχανής και των γραφικών. Με την Logo έχω ελάχιστη εμπειρία κυρίως από μια παρουσίαση που έγινε στο μάθημα της διδακτικής της πληροφορικής
Καλησπερα! Ονομαζομαι Χριστοδουλου Δημητρης, και ειμαι φοιτητης του τμηματος Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων.
Εχω καποια διδακτικη εμπειρια, μιας και εργαστηκα για αρκετο καιρο σε φροντιστηριο, διαδσκοντας Προγραμματισμο σε υποψηφιους των Πανελλαδικων Εξετασεων. Τα ενδιαφεροντα μου εκτεινονται απο τον προγραμματισμο σε υψηλο επιπεδο στην σχεδιαση και υλοποιηση ιστοχωρων. Ασχολουμαι επισης αρκετα με data mining και machine learning.
Θεωρω πολυ σημαντικη την αναπτυξη εφαρμογων για εκπαιδευτικους σκοπους, ειναι κατι που ενδιαφερει αρκετα, και ενισχυθηκε μετα την παρουσιαση για το μαθημα Διδακτικη της Πληροφορικης.
Kαλησπέρα,
Ονομάζομαι Καραμασιώτη Ελένη και είμαι φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ενδιαφέροντα μου εκτείνονται απο την ανάπτυξη ιστοχώρων και τον προγραμματισμό εως τη φυσική και τις τηλεπικοινωνίες.Με ενδιαφέρει πολύ εκτός των άλλων και ο τομέας της εκπαίδευσης μαθητών γύρω όσον αφορά τους υπολογιστές και την προγραμματιστική λογική.Θεωρώ πως στις μέρες μας η μύηση των μαθητών στον κόσμο του υπολογιστή είναι μεγάλης σημασίας και γιἀυτό επικροτώ κάθε προσπάθεια για ανακάλυψη νέων έξυπνων και διασκεδαστικών τρόπων διδασκαλίας της πληροφορικής.
Ονομάζομαι Γεώργιος Γάσπαρης και είμαι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιων του ΕΚΠΑ. Συμμετέχω για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό κοινωνικό δίκτυο. Τα ενδιαφέροντά μου είναι κυρίως προγραμματισμός χωρίς να περιορίζομαι σε κάποιο συγκεκριμένο είδος.Χρησιμοποιώ κυρίως την γλώσσα προγραμματισμού C καθώς επίσης και C++.Ασχολούμαι επίσης με το web design καθώς και με τον προγγραματισμό συστηματος.Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ένα τέτοιο δικτυο και γίνεται στα πλαίσια του μαθήματος Διδαχτική της πληροφορικής.
Καλησπέρα ονομάζομαι Κατσούλης Σπύρος και ειμαι φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνινών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε κάποιο τέτοιο εγχείρημα και η εμπειρία είναι ενδιαφέρουσα καθώς κάτι τέτοιο ήταν μέχρι πρότινως ξένο για μένα. Αντικείμενο που μου αρέσει να ασχολούμαι είναι προγραμματιστικής φύσεως καθώς και σχεδιασμός βάσεων δεδομένων και σύνδεση τους με ιστοχώρους στα πλαίσια του web development. Γράφτηκα στην συγκεκριμένη κοινότητα στα πλαίσια της πρώτης εργασίας του μαθήματος "Διδακτική της Πληροφορικής".

RSS

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Είστε νέο μέλος στο δίκτυο;

Σας προτείνουμε να προχωρήσετε στα παρακάτω:

1. Συμπλήρωση του προφίλ σας. Παρακαλούμε κάθε μέλος να προσθέσει φωτογραφία στο προφίλ του/της ή στο "Η σελίδα μου", αλλά και να συμπληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία σε αυτά, για να γνωριστούμε καλύτερα.

2. Προσθήκη φωτογραφιών.

3. Προσθήκη βίντεο.

4. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες ομάδα/ες του ενδιαφέροντός σας.

5. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες συζήτηση/εις του ενδιαφέροντός σας.

6. Συμμετοχή στη συζήτηση Γνωριμία μελών δικτύου για να γνωριστούμε καλύτερα.

7. Προσθήκη συζήτησης/σεων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Παρακαλούμε, η εκκίνηση νέων εξειδικευμένων συζητήσεων, να μην γίνεται στο φόρουμ των γενικών συζητήσεων, αλλά στο φόρουμ της αντίστοιχης ομάδας. Πχ για ένα θέμα σχετικό με Η Logo στο Δημοτικό, η συζήτηση θα πρέπει να εκκινηθεί στο φόρουμ της ομάδας αυτής. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη ομάδα και νομίζετε ότι πρέπει να δημιουργηθεί, προχωρήστε στη δημιουργία της!

8. Προσθήκη καταχώρισης/εων ιστολογίου.

9. Προσθήκη ομάδας/ων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Για επισημάνσεις, απορίες, ερωτήσεις, πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κατερίνα Γλέζου.

© 2024   Created by Κατερίνα Γλέζου.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης