Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Μαθαίνω - Κατασκευάζω - Συνεργάζομαι - Επικοινωνώ

Ενημέρωση συναδέλφων ΠΕ19-20 Β' Αθήνας & Ανατολικής Αττικής Μάιος 2012

Ενημέρωση συναδέλφων ΠΕ19-20 Β'  Αθήνας & Ανατολικής Αττικής Μάιος 2012

Θέσεις Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια.

Μετά από πολλές υπαναχωρήσεις και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δημιουργήθηκαν 480 θέσεις καθηγητών Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για να καλύψουν το μάθημα της Πληροφορικής – ΤΠΕ που γίνεται στα Δημοτικά που εφαρμόζουν το Αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών (ΕΑΕΠ).

Η διαδικασία των μετατάξεων δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Η ΠΕΚΑΠ προσπάθησε να κάνει ένα διάλογο ώστε να προτείνει κριτήρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις μετατάξεις.
Ο διάλογος δεν υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής επειδή πολλοί ενδιαφερόμενοι θεωρούσαν ότι έπρεπε να καθοριστούν κριτήρια που ευνοούσαν την δική τους περίπτωση. Λαμβάνοντας υπόψη τα κεντρικά σημεία του διαλόγου και μετά από διαβούλευση με τις άλλες ενώσεις καθηγητών που θα μεταταχθούν στην Πρωτοβάθμια εκδόθηκε αν κοινό δελτίου τύπου σχετικό με τα κριτήρια που θα πρέπει να ισχύσουν στις μετατάξεις.
Το δελτίο βρίσκεται εδώ:
http://www.pekap.gr/Files/DeltiaTypoy/2012-05-21-DT-Pl-GER-GAL-META...

Υπάρχει ένα κενό ακόμα σχετικά με τα συγκεκριμένα σχολεία που θα δημιουργηθούν οι θέσεις αυτές. Με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (βλέπε Υπ. Παιδείας- Προτάσεις κατανομής οργανικών θέσεων.doc) καθορίζονται οι θέσεις ανα περιφέρεια και ζητείται από τους περιφερειακούς διευθυντές να καθορίσουν τα σχολεία. Στην απόφαση αναφέρεται ρητά ότι οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με μετάταξη μόνιμων εκπαιδευτικών από τη Β/θμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τον αιρετό Δ. Μπράτη:
Για να πραγματοποιηθούν αυτές οι μετατάξεις θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις σε σχολικές μονάδες της Π.Ε.. Στη συνέχεια αφού καθορισθούν τα κριτήρια και υποβληθούν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους θα συνεδριάσουν τα αντίστοιχα συμβούλια ( ΚΥΣΔΕ-ΚΥΣΠΕ) , προκειμένου να γίνουν οι μετατάξεις.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν έχει αρθεί ακόμη η απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί πότε θα ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες.
Οι θέσεςι αναν περιφέρεια είναι
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ OΛΟΗΜΕΡΑ* ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΑΕΠ ΚΛΑΔΟΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΕ19-ΠΕ20
ΑΤΤΙΚΗΣ 387 190
KEΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 172 84
AN. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 52 25
ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 20 10
HΠΕΙΡΟΥ 25 13
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 51 25
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 56 29
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 32 17
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 45 21
ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 11 7
NOTIOY AΙΓΑΙΟΥ 36 18
IONΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 14 9
KΡHTHΣ 63 32

Προσωπικά υποθέτω ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.


Αξιολόγηση – Αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών

Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών υπάρχει από τη στιγμή που έχουν καθοριστεί οι νέοι βαθμοί και υπάρχει ποσόστωση για μετάβαση από τον ένα βαθμό στον άλλο. Για παράδειγμα από τον Β στον Α βαθμό μπορούν να πάνε μόνο το 30% από αυτούς που έχουν τα τυπικά προσόντα.
Αυτό που δεν έχει καθοριστεί ακόμα είναι ο τρόπος – κριτήρια αξιολόγησης.


Μετά από τροπολογία του κ. Μπαμπινιώτη που κατατέθηκε στις 30/03/2012 καθορίστηκε ότι :
«…β) Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία και τα κριτήρια της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική εξέλιξη και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης. Το προεδρικό διάταγμα εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 του ν. 4024/2011…»

Ο νόμος 4024 βρίσκεται εδώ http://www.et.gr/images/stories/eidika_themata/A226_2011.pdf

Ο χρόνος κυλάει και ακόμα δεν έχουμε δει κάτι σχετικό. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) προτείνει ένα είδος αξιολόγησης http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=8718 η οποία αποσυνδέει την αξιολόγηση από τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.

Προσωπικά θεωρώ ότι ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις είτε θα υπάρξει ένα πλαίσιο αυτοαξιολόγησης εκπαιδευτικών μονάδων και εκπαιδευτικών είτε θα εφαρμοστούν τα κριτήρια (πιθανά με αλλαγές) που εμφανίστηκαν στην εφημερίδα Ημερησία τον Απρίλιο. Ο κατάλογος των κριτηρίων είναι εμφανές ότι δεν έχει δημιουργηθεί από κάποιον δημοσιογράφο.
Αναλυτικά τα κριτήρια που έχουν προταθεί βρίσκονται στο συνημμένο αρχείο Ημερησία-αξιολόγηση.pdf.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο οι σχολικοί σύμβουλοι θα εμπλακούν στη διαδικασία αξιολόγησης αλλά θα σας συμβούλευα να διαβάσετε προσεκτικά τα κριτήρια και να φανταστείτε τι θα μπορούσατε να γράψετε σε κάθε ένα από αυτά έτσι ώστε να μπορείτε να πάρετε τη μέγιστη βαθμολογία.





Πως το νέο Λύκειο παρέμεινε παλιό (του Κ. Πατριαρχέα στον “Κόσμο του Επενδυτή”)
«… Επί του πρακτέου όμως τι έγινε; Η μοναδική καινοτομία που είχε ξεκινήσει με το 3ωρο για τα projects υποβαθμίστηκε σε 2ωρο. Αντί αυτού είχαμε την αιφνίδια επανεισαγωγή άλλων μαθημάτων όπως π.χ. οι Αρχές Οικονομίας. Δε είναι δικό μου θέμα να διαφωνήσω ή να συμφωνήσω με αυτή την προσθήκη, καθώς και τις υπόλοιπες που έγιναν, αλλά προφανώς σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από όλους ως ψηφιακή, οι «φωστήρες(;)» του υπουργείου δεν σκέφτηκαν μήπως, λέω μήπως να έβαζαν και το μάθημα Πληροφορικής, το οποίο εξαφανίστηκε πέρυσι ως δια μαγείας από την Α’ τάξη, με τη λογική ότι θα έμπαινε ένα σοβαρό μάθημα Επιστήμης Υπολογιστών (και μάλιστα με επιλογή για επιπλέον μάθημα εμβάθυνσης) στη Β΄. Τελικά ποιο ήταν το πρακτικό αποτέλεσμα; Απλά να μην μπει η Πληροφορική στην Α’ τάξη και ταυτόχρονα αντί της Επιστήμης Υπολογιστών στην τεχνολογική κατεύθυνση της Β’ τάξης να παραμείνει το εκτρωματικό (κατά κοινή και πανθομολογούμενη διαπίστωση) βιβλίο της Τεχνολογίας Επικοινωνιών…»
Δες επισυναπτόμενο «Πως το νέο Λύκειο παρέμεινε παλιό.pdf»
Συνέδρια πληροφορικής

Διεθνές Συνέδριο 'Constructionism 2012'
(Αθήνα, 21‐25 Αυγούστου 2012)
Υπάρχει παράταση υποβολής εργασιών μέχρι 30 Μαΐου.
Πολύ καλό συνέδριο αλλά το κόστος συμμετοχής είναι πολύ υψηλό (για τα δικά μας εισοδήματα. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν ίδιο κόστος συμμετοχής με τους φοιτητές (250 Ε) υπό τον όρο ότι θα κάνουν εγγραφή πρίν τις 30 Ιουνίου. Το υνέδριο αφορά constructionist προσεγγίσεις αξιοποίησης ΤΠΕ στην εκπαίδευση . Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://constructionism2012.etl.ppp.uoa.gr/
Συνέδριο CIE 2012 – Η Πληροφορική στην εκπαίδευση
(Πειραιάς, 5-7 Οκτωβρίου 2012)
«Το 4th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην εκπαίδευση (4th CIE 2012), διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΕΠΥ και εστιάζεται στην Πληροφορική, αλλά και στις ΤΠΕ στην εκπαίδευση. To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ και καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης –Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια- όσο και την μη τυπική εκπαίδευση. Θα λάβει χώρα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς, 5-7 Οκτωβρίου 2012, ενώ θα διεξαχθεί παράλληλα και στον ίδιο χώρο με το 16th Panhellenic Conference on Informatics (PCI 2012). … Η έναρξη υποβολής άρθρων είναι η 1η Ιουνίου...»
Δες επισυναπτόμενο «cie2012.pdf»

ΕΤΠΕ: Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση (ειδικό για υποψήφιους διδάκτορες)
(Βόλος, 27-30 Σεπτέμβρη 2012)
«…Η Επιστημονική Επιτροπή του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου "Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση" καλεί όσους Υποψήφιους Διδάκτορες επιθυμούν να υποβάλλουν εργασίες που περιγράφουν την έρευνα που διεξάγουν στα πλαίσια της Διδακτορικής τους Διατριβής, εφόσον αυτή σχετίζεται με κάποια από τις Θεματικές Περιοχές του Συνεδρίου… Πέρας υποβολής εργασιών: 30 Μαΐου 2012…».
Δες επισυναπτόμενο «Συνεδρία Υποψηφίων Διδακτόρων.pdf »

ΕΤΠΕ: Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία
(Πειραιάς, 10-12 Μαΐου 2013)
«… το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» διοργανώνεται από την ΕΤΠΕ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση), το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων… Ο σκοπός του συνεδρίου είναι να δώσει βήμα σε ενεργούς εκπαιδευτικούς, σε μελλοντικούς εκπαιδευτικούς και σε ερευνητές με ενδιαφέρον για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση (ΤΠΕΕ), ώστε να παρουσιάσουν μέσα από ένα επιστημονικά αξιόπιστο πρίσμα τις θεωρητικές, αλλά κυρίως τις έμπρακτες προτάσεις τους αναφορικά με την ένταξη και τη χρήση των ΤΠΕΕ, αναδεικνύοντας σημαντικά σημεία θετικής, αλλά και αρνητικής, κριτικής απέναντι σε μεθοδολογίες, εργαλεία και πρακτικές που ενσωματώνουν τις ΤΠΕΕ. ... Υποβολή πλήρων κειμένων για όλες τις κατηγορίες εργασιών 14 Δεκεμβρίου 2012»
Δες http://www.ask4research.info/etpe2013

Πανελλήνιοι μαθητικοί διαγωνισμοί σχετικοί με την πληροφορική
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής
Η ΕΠΥ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας διεξάγει και φέτος τον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής διατηρώντας την αλγοριθμική χροιά του προσπαθώντας έτσι να στηρίξει και να διαχύσει στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας το θεμελιώδες των γνώσεων της Αλγοριθμικής, του Προγραμματισμού και κατ’ επέκταση της Πληροφορικής. Η συμμετοχή των μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής τους δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και να διακριθούν σε βαλκανικό επίπεδο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της συμμετοχής τους στις Βαλκανιάδες και στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Οι μαθητές που διακρίνονται στους διαγωνισμούς αυτούς αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε τμήμα Πληροφορικής της επιλογής τους, χωρίς εξετάσεις, σύμφωνα με τον νόμο 3194/2003.
Περισσότερα στο http://www.pdp.gr

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική. Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wrohellas.gr


Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet "ΛΥΣΙΑΣ"
Ο ΛΥΣΙΑΣ έχει μεταμορφωθεί πλέον σε ένα εκπαιδευτικό διαδικτυακό παιχνίδι αναζήτησης και γνώσεων. Μέσα από το παιδαγωγικό τρίπτυχο «ΑΝΑΖΗΤΩ‐ΒΡΙΣΚΩ‐ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ» μαθητές και μαθήτριες από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄Λυκείου επιλύουν θέματα που σχετίζονται με τις σχολικές γνώσεις αλλά και τα ενδιαφέροντά τους.
Περισσότερα στο http://www.lysias.gr

Μαθητικός Διαγωνισμός i-create (Γκολ στη Βία)
Μια πολύ καλή σελίδα με θέματα από την εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση. Στην περιοχή Γκολ στη Βία υπάρχει ένας διαγωνισμός για την δημιουργία video-animation, ραδιοφωνικού μήνυματος ή εκπομπής ή αφίσας για τη βία στα Γήπεδα.
Περισσότερα στο http://www.i-create.gr/


Χρήσιμα

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που παρουσιάζει 11 εργαλεία που είναι δωρεάν διαθέσιμα και μπορούν να σας φανούν χρήσιμα στην προσαρμογή της διδασκαλίας σας
11 «κρυμμένα» διαδικτυακά εργαλεία Web 2.0 (στα Αγγλικά)
Δες http://files.simplek12.com/workbooks/HiddenWebtools_updated.pdf

Διάσπαση και συνένωση αρχείων pdf
Με το δωρεάν πρόγραμμα 7-PDF Split And Merge μπορείτε να διαχωρίζετε και να συνενώνετε αρχεία τύπου pdf.
Μπορείτε να το "κατεβάσετε" από τη διεύθυνση : http://download.cnet.com/7-PDF-Split-And-Merge/3000-18497_4-7521224...
Προσωπικά χρησιμοποιώ το simpo split and merge pdf με πολύ καλά αποτελέσματα (http://www.simpopdf.com/pdf-merge-split.html) αλλά τυπικά δεν είναι δωρεάν. Επίσης μη δωρεάν είναι και το Acrobat Professional (όχι το reader)

Δημιουργία e-book
Ένας editor που επιτρέπει την επεξεργασία και την δημιουργία e-book είναι ο Sigil.
Περισσότερα θα βρείτε στη σελίδα : http://code.google.com/p/sigil/


Σεμινάρια
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα 3 σεμινάρια αυτοεπιμόρφωσης που πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια συναδέλφων που προθυμοποιήθηκαν είτε να παραχωρήσουν τα εργαστήρια των σχολείων τους είτε να διδάξουν ένα αντικειμενο που γνωρίζουν.
Πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια για το Joomla, το LAMS και για το Wiki.
Ελπίζουμε την καινούργια χρονιά να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε ακόμα περισσότερα.

Επίλογος
Επειδή το τελευταίο έχει άμεση σχέση με την πολιτική κατάσταση θα σας μεταφέρω τις σκέψεις ενός καθηγητή από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από ένα αρθρο του στο Βήμα:

"… Η αλήθεια που δεν λέγεται, ή λέγεται μισή, στην Ελλάδα είναι ότι οι μόνες εναλλακτικές λύσεις που έχει τώρα η χώρα είναι κακές, χειρότερες ή χείριστες.
Η χειρίστη λύση είναι σαφώς μια άτακτη, χαώδης έξοδος από το ευρώ. Κάτι τέτοιο μπορεί ακόμη να συμβεί. Αν δεν συμβεί, τότε οι έλληνες ψηφοφόροι έχουν έναν μήνα για να σκεφθούν ποιο θα είναι το κακό και ποιο θα είναι το χειρότερο: Μια ελεγχόμενη, προσεκτική αποχώρηση από το ευρώ; 'Η μήπως η παραμονή εντός, με τους καλύτερους όρους που θα τους βοηθήσει ο Ολάντ να αποσπάσουν από τη Γερμανία;
Δεν είμαι έτοιμος να μπω στον χορό των σχολιαστών που με μεγάλη αυτοπεποίθηση παροτρύνουν τους Έλληνες να διαλέξουν τη μία ή την άλλη λύση. Πραγματικά δεν ξέρω ποια θα ήταν καλύτερη για την Ελλάδα. Δεν είμαι οικονομολόγος - αν και ούτε οι οικονομολόγοι ξέρουν.
Αλλά δεν είμαι έτοιμος και επειδή δεν είμαι Έλληνας. Δημοκρατία σημαίνει να αποφασίζει ο λαός ποια κυβέρνηση και ποια πολιτική είναι η καλύτερη για αυτόν. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκός δήμος, επομένως ούτε πραγματική ευρωπαϊκή δημοκρατία, έτσι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν τι είναι καλό για τους Έλληνες…" Ολόκληρο το άρθρο εδώ http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=458523

Δεν είμαι και εγώ οικονομολόγος και δεν ξέρω αν υπάρχουν μόνο δύο λύσεις αλλά είμαι σίγουρος ότι όλες είναι "κακές". Δεν μπορεί να βελτιωθεί τίποτα χωρίς λεφτά και λεφτά (δυστυχώς) δεν υπάρχουν. Αν αναζητήσετε το Δελτίο εκτέλεσης προϋπολογισμού από το Υπουργείο Οικονομικών θα διαπιστώσετε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2012 το πρωτογενές έλλειμμα (το οποίο δεν περιλαμβάνει τόκους και δάνεια) είναι 1,726 δις ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χρειαζόμαστε 14 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε (όπως λειτουργούμε σήμερα!) χωρίς επαναλαμβάνω να δίνουμε τίποτα για τα δάνεια. Αν πιστέψουμε ορισμένα κόμματα που τάζουν επιστροφή στην περίοδο πριν την κρίση θα χρειαζόμαστε 65 εκατομμύρια κάθε ημέρα! (τόσα θέλαμε το 2009). Τα χρήματα αυτά από κάπου θα πρέπει να τα βρούμε ως κράτος και όλα τα κόμματα φυσικά αποφεύγουν να μιλήσουν γι'αυτό το θέμα. Αναφέρονται γενικά σε "δυσκολίες" που θα υπάρξουν.
Όσοι ελπίζουν λοιπόν ότι κάποιος "μάγκας" πολιτικός (δεξιός ή αριστερός- μνημονιακός ή αντί) θα βγει, θα κάνει τους Ευρωπαίους και τις αγορές να φοβηθούν και θα εξασφαλίσει κεφάλαια με τα οποία θα ζούμε άνετα ξοδεύοντας περισσότερα απ ότι παράγουμε, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Καλό ψήφο λοιπόν και κουράγιο στις δύσκολες ημέρες που έρχονται. Κυρίως να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας και να κοιτάξουμε τους αδύνατους που πλήττει (και θα πλήξει) πολύ περισσότερο η κρίση.


Ευχαριστώ τον συνάδελφο Τάσο Λαδιά από τον οποίο πήρα αρκετά στοιχεία για την συμπλήρωση της παρούσας ενημέρωσης.

Βαγγέλης Κανίδης
Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής

Προσοχή! τα προαναφερόμενα έγγραφα περιλαμβάνονται στο ακόλουθο συνημμένο αρχείο: 20120528_kanidis.zip

Προβολές: 237

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Είστε νέο μέλος στο δίκτυο;

Σας προτείνουμε να προχωρήσετε στα παρακάτω:

1. Συμπλήρωση του προφίλ σας. Παρακαλούμε κάθε μέλος να προσθέσει φωτογραφία στο προφίλ του/της ή στο "Η σελίδα μου", αλλά και να συμπληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία σε αυτά, για να γνωριστούμε καλύτερα.

2. Προσθήκη φωτογραφιών.

3. Προσθήκη βίντεο.

4. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες ομάδα/ες του ενδιαφέροντός σας.

5. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες συζήτηση/εις του ενδιαφέροντός σας.

6. Συμμετοχή στη συζήτηση Γνωριμία μελών δικτύου για να γνωριστούμε καλύτερα.

7. Προσθήκη συζήτησης/σεων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Παρακαλούμε, η εκκίνηση νέων εξειδικευμένων συζητήσεων, να μην γίνεται στο φόρουμ των γενικών συζητήσεων, αλλά στο φόρουμ της αντίστοιχης ομάδας. Πχ για ένα θέμα σχετικό με Η Logo στο Δημοτικό, η συζήτηση θα πρέπει να εκκινηθεί στο φόρουμ της ομάδας αυτής. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη ομάδα και νομίζετε ότι πρέπει να δημιουργηθεί, προχωρήστε στη δημιουργία της!

8. Προσθήκη καταχώρισης/εων ιστολογίου.

9. Προσθήκη ομάδας/ων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Για επισημάνσεις, απορίες, ερωτήσεις, πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κατερίνα Γλέζου.

© 2024   Created by Κατερίνα Γλέζου.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης