Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Μαθαίνω - Κατασκευάζω - Συνεργάζομαι - Επικοινωνώ

Ξεκινάει την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου το Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ , η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ(ΠΑΝΕΚΦΕ) σε συνεργασία με το European SchoolNet διοργανώνουν το  Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM στις  3 & 4 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

 

Το Scientix (www.scientix.eu) είναι ένα Ευρωπαϊκό έργο που υποστηρίζεται από το European SchoolNet (www.eun.org) με σκοπό την ενίσχυση της εκπαίδευσης STEM στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Συστήματα. Στην Ελλάδα, ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), υποστηρίζει το έργο σε εθνικό επίπεδο.

 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής Μαθηματικών και Πληροφορικής έτσι όπως σταδιακά διαμορφώνονται στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα.


Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν πάνω 60 ομιλίες και 16 εργαστήρια από ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς σε θέματα όπως:        

  • Εκπαιδευτική Ρομποτική
  • Εκπαιδευτική Καινοτομία
  • Εκπαιδευτική Πολιτική και STEM
  • Παρουσιάσεις καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM)
  • Σενάρια διδασκαλίας μαθημάτων με την αξιοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM)
  • Αξιοποίηση των καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM) στη διδασκαλία μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Εκπαιδευτικά Λογισμικά STEM
  • Ελεύθερο Λογισμικό (ΕΛ/ΛΑΚ) και καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής Μαθηματικών και Πληροφορικής.

           

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, Καθηγητής Διομήδης Σπινέλης, ο Κοσμήτορας  της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθηγητής Νεκτάριος Κοζύρης, η Πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ Ευγενία Τσιτοπούλου - Χριστοδουλίδη, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας Αθανάσιος Φαλούκας και εκπρόσωπος του European Schoolnet,        

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου https://scientix.ellak.gr/draft-program/.

Για την παρακολούθηση του συνεδρίου απαιτείται  εγγραφή στο https://scientix.ellak.gr/engrafes/

Οι ομιλίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν μέσω live streaming από την υπηρεσία βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Προβολές: 85

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Είστε νέο μέλος στο δίκτυο;

Σας προτείνουμε να προχωρήσετε στα παρακάτω:

1. Συμπλήρωση του προφίλ σας. Παρακαλούμε κάθε μέλος να προσθέσει φωτογραφία στο προφίλ του/της ή στο "Η σελίδα μου", αλλά και να συμπληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία σε αυτά, για να γνωριστούμε καλύτερα.

2. Προσθήκη φωτογραφιών.

3. Προσθήκη βίντεο.

4. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες ομάδα/ες του ενδιαφέροντός σας.

5. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες συζήτηση/εις του ενδιαφέροντός σας.

6. Συμμετοχή στη συζήτηση Γνωριμία μελών δικτύου για να γνωριστούμε καλύτερα.

7. Προσθήκη συζήτησης/σεων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Παρακαλούμε, η εκκίνηση νέων εξειδικευμένων συζητήσεων, να μην γίνεται στο φόρουμ των γενικών συζητήσεων, αλλά στο φόρουμ της αντίστοιχης ομάδας. Πχ για ένα θέμα σχετικό με Η Logo στο Δημοτικό, η συζήτηση θα πρέπει να εκκινηθεί στο φόρουμ της ομάδας αυτής. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη ομάδα και νομίζετε ότι πρέπει να δημιουργηθεί, προχωρήστε στη δημιουργία της!

8. Προσθήκη καταχώρισης/εων ιστολογίου.

9. Προσθήκη ομάδας/ων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Για επισημάνσεις, απορίες, ερωτήσεις, πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κατερίνα Γλέζου.

© 2024   Created by Κατερίνα Γλέζου.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης