Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Μαθαίνω - Κατασκευάζω - Συνεργάζομαι - Επικοινωνώ

Ανακοίνωση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.

Ανακοίνωση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.

 

Προώθηση επιστολής

 (συνημμένο αρχείο:   %20%20%CE%93%20%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%... )

 ---------------------------------

Θέμα: Πρόσκληση συμμετοχής στον 3ο Πανελλήνιο  Διαγωνισμό   Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής            

          

Αγαπητέ κύριε / κυρία,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των εγγραφών για τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό

 

Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. που οργανώνεται από τη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία WRO Hellas και υποστηρίζεται από την εταιρεία Διερευνητική Μάθηση Α.Ε. , την Π.Ε.Κα.Π. (Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής), την I.E.E.E. Greek section (student branch) , το  Robotics Club (τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών) και τον W.R.O.( World Robotics Olympiad).

Καλούμε  όλα τα σχολεία της χώρας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα ΤΕΕ, τα ΤΕΙ, τα ΑΕΙ, όπως επίσης ιδιώτες, γονείς, συλλόγους και αλυσίδες πληροφορικής να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό.

Ο οργανισμός WRO δημιουργήθηκε το 2004 από το Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας, το Τεχνολογικό Πάρκο της Σιγκαπούρης, το Πόχανγκ Πανεπιστήμιο της Κορέας, το Ινστιτούτο τεχνολογίας της Ιαπωνίας και άλλα περιφερειακά Πανεπιστήμια. Σε συνεργασία με την εταιρεία Lego Education (www.lego.com/education) οργανώνουν κάθε χρόνο τον Παγκόσμιο Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η κάθε χώρα μέλος του W.R.O. διοργανώνει έναν εθνικό διαγωνισμό και οι διακριθέντες του διαγωνισμού αυτού θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί 4-6 Νοεμβρίου 2011 στο Abu Dhabi (Ην. Αραβικά Εμιράτα)

 

Η Ελληνική Παρουσία

Έχοντας συμμετάσχει σε δύο παγκόσμιες ολυμπιάδες ρομποτικής σας γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα αρχίζει να σταθεροποιεί την θέση της ανάμεσα στις 15 καλύτερες χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Σε συνδυασμό με την συνεχόμενη αύξηση των συμμετοχών στον εθνικό διαγωνισμό(50% αύξηση) μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα οφέλη που θα αποκομίσει από την συμμετοχή οποιοσδήποτε μαθητής – φοιτητής σε αυτήν την διαδικασία ,είτε σε εθνικό ,είτε σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι τεράστια.

 

Επιστημονική Επιτροπή W.R.O. Hellas

Οι ομάδες θα κριθούν από επιστημονική Επιτροπή της οποίας πρόεδρος είναι ο κ Τζες Αντώνης καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών www.ece.upatras.gr

 

Regular Category

Πολύ σύντομα (15 – 29 Ιανουαρίου 2011) στο www.WROHellas.gr θα ανακοινωθούν οι πίστες για κάθε κατηγορία Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο .

Επίσης στο ίδιο διάστημα θα αναρτηθεί στο site του διαγωνισμού και το link για την online δήλωση συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες μαθητών από τα σχολεία όλης της χώρας

 

Open category  

Με συντονισμένες προσπάθειας μας έχουμε καταφέρει τη φετινή χρονιά να συμμετάσχουν και φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς περιορισμό στην ηλικία  στην Open κατηγορία του διαγωνισμού.   

 

Παροχές και υποστήριξη συμμετεχόντων

 

Προκειμένου να υποστηρίξουμε τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα αυτούς που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο διαγωνισμό ο οργανισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής και επιστήμης WRO Hellas προχώρησε στις παρακάτω κινήσεις :

 

1)Δικτυακός τόπος

Ο δικτυακός τόπος του Διαγωνισμού είναι WWW.WROHELLAS.GR

Στο δικτυακό τρόπο του WRO Hellas θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα όσα αφορούν την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Επίσης στις σελίδες του δικτυακού τόπου φιλοξενείται επίσης πλούσιο πολυμεσικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) από του παλιότερους εθνικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς ρομποτικής.

Τέλος στην πλειοψηφία των αναρτήσεων που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του WRO Hellas οι χρήστες έχουν την δυνατότητα δημοσίευσης σχολίων.

 

2)Σελίδα κοινωνικής δικτύωσης WRO (online community)

 

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του WRO Hellas είναι : www.wrohellas.ning.com. Στη σελίδα αυτή μπορεί ο καθένας που ενδιαφέρεται για την εκπαιδευτική ρομποτική στη χώρα μας να δημιουργήσει ένα δικό του προφίλ και να αναρτήσει τις θέσεις του, τις απόψεις του, δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής, σχέδια μαθημάτων, φωτογραφίες, βίντεο και ερωτήσεις σχετικά με την ρομποτική. Στόχος είναι η δημιουργία μιας μεγάλης δικτυακής κοινότητας ατόμων που αγαπούν την ρομποτική και την τεχνολογία γενικότερα. Η σελίδα αυτή είναι ανοιχτή σε όλους και μέλη της μπορούν να γίνουν μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και μεμονωμένα άτομα.

Σημείωση: Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας διαμορφώνεται στο μεγαλύτερο της από τους ίδιους χρήστες που έχουν εγγραφεί μέλη της κοινότητας. Σε κάθε περίπτωση οι χρήστες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που αναρτούν.

 

3)Πυρήνες WRO (physical community)

Για την καλύτερη υποστήριξη του Εθνικού διαγωνισμού, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα της εύκολης πρόσβασης στην επιμόρφωση και γενικότερη πληροφόρηση, δημιουργούμε 13 εθελοντικά κέντρα WRO με σκοπό:

  • Προσέλκυση και άλλων συναδέλφων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας με την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων και εργαστηρίων.
  • Τη στήριξη των συναδέλφων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
  • Προετοιμασία ομάδων για την προκριματική φάση της επόμενης ολυμπιάδας WRO-2011.
  • Συμμετοχή στο 11ο RoboCup Junior που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2011 στην Κωνσταντινούπολη.
  • Τηλεδιασκέψεις με σχολεία, καθώς και μαθήματα από απόσταση για το αντικείμενό μας (υπό προϋποθέσεις).

Με αφορμή λοιπόν το-φετινό- Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού., σας προσκαλούμε με υπευθυνότητα να συμμετάσχετε στην ανοικτή προς όλους τους ΠΕ19-20, διαδικασία συμμετοχής στο δίκτυο 13 περιφερειακών αντιπροσώπων Εκπ/κής Ρομποτικής στέλνοντας mail συμμετοχής με σύντομο Β.Σ στο info at wrohellas.gr με κοινοποίηση στο pekap at pekap.gr.

 

Βασικός σκοπός του δικτύου είναι η ενθάρρυνση και η υποστήριξη – κυρίως μέσω ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών – των προσπαθειών που καταβάλλονται για να αποτελέσει ο 3ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το εφαλτήριο, έτσι ώστε η χώρα μας να συγκλίνει τεχνολογικά με τις άλλες προηγμένες χώρες. Ευελπιστώντας ότι κατανοείτε αυτήν ανάγκη, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συμβάλετε και εσείς έτσι ώστε το μήνυμα μας να φθάσει σε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 3ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής όπως επίσης και να  συμμετάσχουν στις παράλληλες ημερίδες

Δώστε την δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ο 3ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή παιδιών της χώρας μας

 

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού

Με εκτίμηση,

Σομαλακίδης Ιωάννης,

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 210 6779 800 /   κα. Κωστάκη Ελένη

Προβολές: 15

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Είστε νέο μέλος στο δίκτυο;

Σας προτείνουμε να προχωρήσετε στα παρακάτω:

1. Συμπλήρωση του προφίλ σας. Παρακαλούμε κάθε μέλος να προσθέσει φωτογραφία στο προφίλ του/της ή στο "Η σελίδα μου", αλλά και να συμπληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία σε αυτά, για να γνωριστούμε καλύτερα.

2. Προσθήκη φωτογραφιών.

3. Προσθήκη βίντεο.

4. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες ομάδα/ες του ενδιαφέροντός σας.

5. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες συζήτηση/εις του ενδιαφέροντός σας.

6. Συμμετοχή στη συζήτηση Γνωριμία μελών δικτύου για να γνωριστούμε καλύτερα.

7. Προσθήκη συζήτησης/σεων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Παρακαλούμε, η εκκίνηση νέων εξειδικευμένων συζητήσεων, να μην γίνεται στο φόρουμ των γενικών συζητήσεων, αλλά στο φόρουμ της αντίστοιχης ομάδας. Πχ για ένα θέμα σχετικό με Η Logo στο Δημοτικό, η συζήτηση θα πρέπει να εκκινηθεί στο φόρουμ της ομάδας αυτής. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη ομάδα και νομίζετε ότι πρέπει να δημιουργηθεί, προχωρήστε στη δημιουργία της!

8. Προσθήκη καταχώρισης/εων ιστολογίου.

9. Προσθήκη ομάδας/ων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Για επισημάνσεις, απορίες, ερωτήσεις, πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κατερίνα Γλέζου.

© 2024   Created by Κατερίνα Γλέζου.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης