Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Μαθαίνω - Κατασκευάζω - Συνεργάζομαι - Επικοινωνώ

Βιβλία για την “Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ” της Β΄ ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Δες επισυναπτόμενα «ΒιβλίοΔυτΚρήτης.pdf», «ΒιβλίοΒορΑιγαίου.pdf»

 

Εκπαιδευτικό υλικό για το Arduino από τους Μάνο Πουλάκη και Δημήτρη Γιάτα

Δες http://users.sch.gr/manpoul/docs/arduino/ProgrammingArduino.pdf  και

http://learn.robotstore.gr/arduino/lesson-0.-getting-started/?sef_r...

 

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

Θεσσαλονίκη, 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2015. Διοργάνωση: ΕΤΠΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών 30 Απριλίου 2015 ... Η εγγραφή και παρακολούθηση του συνεδρίου δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες... http://etpe2015.web.auth.gr/etpe2015/ 

Δες επισυναπτόμενο «Συνέδριο ΕΤΠΕ Θεσσαλονίκη.pdf»

 

Scratch 4 Teachers: Σεμινάριο εκμάθησης προγραμματισμού

Το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου οργανώνει το σεμινάριο Scratch 4 Teachers που  απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στον Προγραμματισμό και στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, ώστε να το αξιοποιήσουν στην διδακτική πράξη. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στις αρχές Μαρτίου μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που βρίσκεται στη διεύθυνση http://s4t.eap.gr. Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης του σεμιναρίου και για να λάβετε ενημέρωση σχετικά με την έναρξη του σεμιναρίου, μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης http://goo.gl/1NK38E. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί σχετική βεβαίωση από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Δες http://eeyem.eap.gr/announcement/scratch4teachers

 

Coursera: Code Yourself! An Introduction to Programming

By Areti Manataki, School of Informatics, University of Edinburgh & Inés Friss de Kereki, Engineering School, Universidad ORT Uruguay. Course at a Glance: Mar 9th –Apr 12th 2015, 5 weeks, 2-4 hours of work/week, English, Categories: Computer Science: Theory Computer Science: Software Engineering. “…Have you ever wished you knew how to program, but had no idea where to start from? This course will teach you how to program in Scratch, an easy to use visual programming language. More importantly, it will introduce you to the fundamental principles of computing and it will help you think like a software engineer…”

https://www.coursera.org/course/codeyourself

Να το δούμε για να αξιολογήσουμε την διδακτική του προσέγγιση

 

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ

Σύρος 26-28 Ιουνίου 2015. «Επειδή πολλοί εκπαιδευτικοί μας ζήτησαν λίγες μέρες παράταση για την αποστολή των εργασιών στο συνέδριο της Σύρου, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015»

 

Υπ. Παιδείας: 1ο Συνέδριο της ΠΑΠΕΔΕ

Δες επισυναπτόμενο «Συνέδριο_ΠΑΠΕΔΕ.pdf»

 

6η Διημερίδα: Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη

Δες http://www.avgouleaschool.gr/

 

Ενδιαφέρουσα έρευνα για την αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα στην πληροφορική

«...Η έρευνα απευθύνεται σε όλους τους καθηγητές Πληροφορικής και σκοπό έχει την καταγραφή στάσεων και αντιλήψεων Εκπαιδευτικών Πληροφορικής των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την αξιοποίηση του Διαδραστικού Πίνακα στην σχολική τάξη... H συμπλήρωση του ερωτηματολογίου απαιτεί το πολύ 15 λεπτά... Η τελική σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας για οποιον θεωρεί οτι μπορεί να τον ενδιαφέρουν θα  σας κοινοποιηθεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο... Για να συμμετάσχετε, μεταβείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://users.sch.gr/xefterakis/limesurvey/index.php/342875/lang-el»

Δες επισυναπτόμενο «διαδραστικός στην πληροφορική.pdf»

 

Ένας ελληνικός ρομποτικός "καλλιτέχνης"

«Πατέρας» του ρομπότ είναι ο συνάδελφος Νίκος Γιαννακόπουλος: «...Το ρομπότ είναι εξ' ολοκλήρου σχεδιασμένο σε 3D και ο σχεδιασμός του ξεκίνησε το 2013. Η βασική του "φιλοσοφία" ήταν να κατασκευάσω ένα ρομπότ το οποίο θα ήταν εύκολο να αναπαράγει ο οποιοσδήποτε χρήστης με χρήση ενός 3D εκτυπωτή και απλά εργαλεία όπως ένα τρυπάνι και Dremel, χωρίς όμως να στερείται της τελειότητας λειτουργικότητας στιβαρότητας και αισθητικής ενός βιομηχανικού εργοστασιακού πανάκριβου ρομπότ αυτής της κατηγορίας. Ακολούθησε μία σειρά πειραματισμών και δοκιμών  ώστε να επιτευχθεί η τέλεια "γεωμετρία" που θα εξασφάλισε το άριστο αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα του ρομπότ. Ο γενικός του σχεδιασμός θυμίζει πάρα πολύ το ρομπότ Stingray της Parallax αλλά με πάρα πολλές ουσιαστικές διαφορές τόσο στο μέγεθος όσο και σε βασικά χαρακτηριστικά...»

Δες http://www.grobot.gr/index.php/2008-04-19-14-02-52/374-kallitexnis-...

 

Η πρόταση για Πληροφορική ή Χημεία στις Πανελλαδικές

πηγή: esos, 13/02/2015. «...Κατατέθηκαν από την ΑΔΙΠ στο υπουργείο Παιδείας  οι απαντήσεις των πανεπιστημιακών τμημάτων του Β Επιστημονικού Πεδίου, στο ερώτημα «Ποιο κατά τη γνώμη σας μάθημα α θα πρέπει να εξετάζεται,  της Πληροφορικής ή της Χημείας;». Από τις απαντήσεις που δόθηκαν, τα 40 τμήματα απάντησαν Χημεία, τα 39 Πληροφορική και τα 12 και τα δύο μαθήματα...»

Δες επισυναπτόμενο «Χημεία-Πληροφορική.pdf»

 

Αφιερωμένο για όσους πιστεύουν ότι ο δάσκαλος κάθεται…

Το πόσο δύσκολη είναι μια δουλειά, εξαρτάται από το πόσες αποφάσεις πρέπει να πάρει ο εργαζόμενος...

Δες επισυναπτόμενο «ο δάσκαλος κάθεται.pdf»

 

Τρία σε ένα: δάσκαλος, γονέας και κοινωνικός λειτουργός

«...Νιώθω περισσότερο κοινωνικός λειτουργός παρά δάσκαλος μέσα σε μία τάξη... Η εξομολόγηση που ακολουθεί είναι ενός Άγγλου εκπαιδευτικού που με τα επιχειρήματά του αναδεικνύει τις αδυναμίες ενός συστήματος αξιολόγησης του εκπαιδευτικού που δε λαμβάνει υπόψη του πόσο πολύ επηρεάζουν οι κοινωνικές συνθήκες τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα, αλλά και πώς διαμορφώνουν νέους ρόλους στον εκπαιδευτικό, οι οποίοι παραγνωρίζονται από αυτό το σύστημα αξιολόγησης. Μπορούμε να πούμε ότι η εξομολόγηση θα μπορούσε να είναι και ενός Έλληνα εκπαιδευτικού…»

Δες επισυναπτόμενο «Έχω τρεις ρόλους στην τάξη.pdf»

 

Προηγούμενα NewsLetters στη διεύθυνση

http://dide-peiraia.att.sch.gr/plinetp/index.php?option=com_content&view=article&id=96&Itemid=90

 

Σχετικά με το παρόν NewsLetter

Τάσος Λαδιάς, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πειραιά και Δ΄ Αθήνας:

Το παρόν NewsLetter, από το Δεκέμβριο του 2009, είναι ένα ανεπίσημο έγγραφο, με σκοπό να ενημερώνονται κυρίως οι 700+ εκπαιδευτικοί πληροφορικής των περιοχών ευθύνης μου.

 

Προσοχή! Όλα τα προαναφερόμενα επισυναπτόμενα θα τα βρείτε στο ακόλουθο αρχείο (συμπιεσμένος φάκελος) 20150224_ladias.zip

Προβολές: 26

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Είστε νέο μέλος στο δίκτυο;

Σας προτείνουμε να προχωρήσετε στα παρακάτω:

1. Συμπλήρωση του προφίλ σας. Παρακαλούμε κάθε μέλος να προσθέσει φωτογραφία στο προφίλ του/της ή στο "Η σελίδα μου", αλλά και να συμπληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία σε αυτά, για να γνωριστούμε καλύτερα.

2. Προσθήκη φωτογραφιών.

3. Προσθήκη βίντεο.

4. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες ομάδα/ες του ενδιαφέροντός σας.

5. Συμμετοχή σε μια ή περισσότερες συζήτηση/εις του ενδιαφέροντός σας.

6. Συμμετοχή στη συζήτηση Γνωριμία μελών δικτύου για να γνωριστούμε καλύτερα.

7. Προσθήκη συζήτησης/σεων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Παρακαλούμε, η εκκίνηση νέων εξειδικευμένων συζητήσεων, να μην γίνεται στο φόρουμ των γενικών συζητήσεων, αλλά στο φόρουμ της αντίστοιχης ομάδας. Πχ για ένα θέμα σχετικό με Η Logo στο Δημοτικό, η συζήτηση θα πρέπει να εκκινηθεί στο φόρουμ της ομάδας αυτής. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη ομάδα και νομίζετε ότι πρέπει να δημιουργηθεί, προχωρήστε στη δημιουργία της!

8. Προσθήκη καταχώρισης/εων ιστολογίου.

9. Προσθήκη ομάδας/ων του ενδιαφέροντός σας (αν δεν υπάρχει/ουν ήδη).
Για επισημάνσεις, απορίες, ερωτήσεις, πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κατερίνα Γλέζου.

© 2024   Created by Κατερίνα Γλέζου.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης