Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης
Μαθαίνω - Κατασκευάζω - Συνεργάζομαι - Επικοινωνώ
Καλημέρα σας,
Τον επόμενο μήνα σκέφτομαι να ξεκινήσω με τους μαθητές μου να δουλεύουμε το SCRATCH. Θα ήθελα να σας ρωτήσω με βάση την εμπειρία σας, από ποιά τάξη θα μπορούσα να ξεκινήσω; (έχω όλες τις τάξεις του Δημοτικού). Είναι η πρώτη φορά που θα το δουλέψω με μαθητές και δεν έχω μεγάλη εμπειρία στη χρήση του. Επίσης μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιες εισαγωγικές δραστηριότητες για να χρησιμοποιήσω. Σας ευχαριστώ!
Ετικέτες;
Εαν θυμάσαι το Workshop του Φεσάκη. Κάτι είχε δώσει τότε.
Επίσης http://users.sch.gr/dimnikolos/joomla/index.php?option=com_content&...
Δεν έχω δοκιμάσει το Scratch στη διδακτική πράξη στο Δημοτικό. Έχω όμως δουλέψει με το MicroWorlds στην Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξη Δημοτικού και οι μαθητές ανταποκρίνονταν μια χαρά. Νομίζω ότι το Scratch θα γίνει εύκολα αποδεκτό και αγαπητό ως περισσότερο φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον από το MicroWorlds μιας και τα παιδιά δεν θα πρέπει να γράφουν κώδικα αλλά να συνδέουν τουβλάκια (με βασικά προτερήματα την αποφυγή συντακτικών λαθών, την έλλειψη μνημονικού φόρτου). Επομένως, άνετα προτείνω το Scratch για διδακτική αξιοποίηση από την Γ΄ Δημοτικού και σταδιακή εμπλοκή των μαθητών σε δραστηριότητες αύξουσας δυσκολίας και πολυπλοκότητας.
© 2025 Created by Κατερίνα Γλέζου. Με την υποστήριξη του